Investițiile sunt motorul pe care se pun bazele dezvoltării, iar această rețetă pusă în aplicare de guvernarea PNL, în anul 2020, s-a dovedit a fi una de succes. Anul trecut au fost realizate investiții record: 53,2 miliarde de lei, fiind cea mai mare sumă din ultimii 10 ani. În comparație cu anul 2019 Guvernul PNL a investit cu 9,5 miliarde lei mai mult, potrivit datelor publicate de Ministerul Finanțelor.

Guvernul PNL a crescut astfel, în 2020, cu peste 20% volumul investițiilor față de anul anterior al guvernării PSD. În 2020, investițiile au avut o pondere de 5,1% din PIB. Datorită acestor politici de guvernare România a fost singura țară din UE care a crescut volumul investițiilor în 2020, pe fondul celei mai mari crize sanitare și economice din ultimele decenii.

Datele confirmă obiectivul PNL de a ieși din criză și de a dezvolta România prin investiții masive în infrastructură, o politică deosebită radical de cea a PSD care s-a bazat pe stimularea consumului excesiv, neglijând investițiile cu consecințele decăderii infrastructurii țării. Am încredere că actualul Guvern condus de prim – ministrul Florin Cîțu va reuși să facă în continuare investiții pentru dezvoltarea României și a județului Neamț.

Mai mult chiar, Guvernul PNL a obținut aprobarea Comisiei Europene pentru finanțarea marilor proiecte: autostrada Sibiu-Pitești, centura ocolitoare a Bacăului sau spitalele regionale de la Iași, Craiova, Cluj, iar aceste politici performante trebuie continuate de actualii titulari de la Fonduri Europene și Transporturi.

Bugetul pentru 2021 se concentrează pe investiții, cu aproximativ 6 miliarde de lei în plus față de 2020, fiind singura soluție pentru a avea o economie competitivă în viitor. Alături de colegii parlamentari vom susține planul Guvernului pentru a aproba proiectul de buget, care, implicit va duce la continuarea reformelor deja demarate de Guvernul PNL.

Sursă apariție: Newsallert.ro

S-ar putea să-ți placă și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.