Iată cum vede Mugur Cozmanciuc schimbarea de la Spitalul Județean Neamț

Președintele PNL Neamț, deputatul Mugur Cozmanciuc a transmis, joi, un mesaj de mulțumire fostului manager interimar al Spitalului Județean, Marius Ghineț, și i-a urat succes înlocuitorului său, Siviu Verzea.

Mesajul lui Cozmanciuc este total diferit față de cel pe care îl practică președintele PSD/CJ Neamț, Ionel Arsene, care, la orice decizie a liberarilor folosește injurii, epitete și un limbaj suburban.

Chiar dacă noul manager al Spitalului Județean Neamț a venit din pixului unui oponent politic, Mugur Cozmanciuc a păstrat aceeași notă a discursului.

Însă, în subsidiar, se mai poate sesiza ceva, și anume faptul că actualul manager a fost invitat să facă parte din echipa de conducere asigurată de fostul manager dr Daniela Marcoci.

Mugur Cozmanciuc a explicat că, poate decizia doctorului Verzea de a refuza oferta, a fost legată de faptul că soția lui este angajata unei instituții din subordinea CJ Neamț (Complexul Muzeal). Și, poate, de ce nu, a acceptat acum oferta președintelui CJ Neamț, din aceleași motive… Evident, fără să simtă vreo presiune în acest sens.

”Vreau să îi mulțumesc domnului Marius Ghineț și echipei sale care, în ciuda mandatului scurt și a oprobriului public nedrept, atât timp cât a fost manager s-a dedicat în totalitate rezolvării problemelor și asigurării unor servicii medicale de calitate pentru nemțeni. Pentru o corectă informare doctorul Silviu Dan Verzea a fost invitat să facă parte din echipa doamnei manager Daniela Marcoci, ca director medical, însă a refuzat oferta. Poate, la vremea respectivă, în luarea deciziei a contat că soția domniei sale lucrează la muzeul județean. Revenind, eu nu voi emite judecăți de valoare, așa cum au făcut unii de prin județ în cauze similare, dar dacă domnul Verzea a acceptat oferta, târziu în noapte, sper ca de acum să demonstreze că poate să schimbe ce nu a funcționat cum trebuie, timp de atâția ani, și, totodată, să arate că nu se va lăsa implicat în legăturile ”bolnăvicioase” care au ținut spitalul în subdezvoltare, pentru că nemțenii au nevoie să le fie asigurate servicii medicale de calitate. Nu contest credibilitatea și profesionalismul domnului Verzea, ci îi doresc mult succes în calitatea de manager, pentru că succesul lui va fi unul al nemțenilor. Dar nu pot să nu remarc, din nou, ipocrizia PSD prin vocea președintelui Consiliului Județean Neamț, care a avut de nenumărate ori ocazia să facă ceva concret pentru Spitalul Județean Neamț. Însă nu a făcut asta, în schimb a girat niște persoane care au făcut dezastru. PSD a fost încă de la începutul crizei sanitare un actor politic iresponsabil. Nu face excepție nici președintele Consiliului Județean Neamț, care nu a făcut decât să arunce cu invective și să se derobeze de răspundere. Continui să afirm, dincolo de subiectivism, că Neamțul are nevoie de mai mult decât vorbe”, a declarat președintele PNL Neamț, deputatul Mugur Cozmanciuc.

Ce a reușit fostului manager interimar al Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț în cele 3 zile de mandat?

1. A eliminat taxa de 10 lei pe zi aplicată părinților care se internează alături de copii în secția de pediatrie.

2. A completat lista cadrelor medicale care vor primi bonificația de 2.500 lei pe lună pentru că intră în contact cu pacienții cu Covid-19 cu încă 200 de persoane.

3. A desecretizat și publicat pe site-ul spitalului toate achizițiile realizate de unitatea medicală în perioada Stării de Urgență.

Probabil că și aceste decizii au deranjat. Marius Ghineț a fost schimbat, joi, din funcție, prin decizia președintelui CJ Neamț, Ionel Arsene.

Sursă apariție: Newsallert.ro