Astăzi ministrul Sănătății Nelu Tătaru a venit în județul Neamț, la spitalul de la Piatra Neamț, și ne-a dat asigurări că personalul medical va fi testat în totalitate, pentru ca focarul de infecție să nu se răspândescă, iar cei bolnavi să fie tratați.

De asemenea, a fost numită o nouă conducere, care se va ocupa de achiziția echipamentelor, a materialelor, medicamentelor și kiturilor de testare.

Dacă va fi cazul va fi numită o conducere militară la spital, dar eu am încredere că noul manager al Spitalului Județean va gestiona situația, iar focarul de infecție nu se va răspândi. Apreciez profesionalismul doamnei doctor epidemiolog Dana Marcoci, care nu mai are nevoie de laudele mele, pentru că și l-a dovedit prin recunoașterea de care are parte în ultimele zile.

Dată fiind experiența ei din ultimele zile, de la Suceava, cred că va știi să gestioneze cu brio și situația de la Neamț, pentru a nu deveni dramatică.

Din păcate, doamna doctor Marcoci nu a fost chemată să se ocupe de la început de spitalul județean de la Piatra Neamț, că poate nu ajungeam în această situație. Dar avem credință că va fi bine.

În aceste zile este mai mult decât necesar, dragi nemțeni, să respectați indicațiile autorităților, să vă protejați, aveți grijă de voi, de cei dragi, de sănătatea voastră.

S-ar putea să-ți placă și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.