Grupul consilierilor județeni ai PNL Neamț a reacționat după ce conducerea societății Troleibuzul a decis, peste noapte, să suspende activitățile de transport a călătorilor.

Dincolo de aspectele politice, liberalii invocă faptul că nu au fost respectate prevederile contractuale dintre Troleibuzul și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară URBTRANS potrivit cărora, societatea de transport trebuie să notifice cu minim 90 de zile orice decizie în acest sens.

Pe de altă parte, consilierii județeni ai PNL Neamț aduc aminte faptul că societatea Troleibuzul este controlată de PSD Neamț, prin oamenii impuși în Consiliul de Administrație dar și la conducerea URBTRANS.

”Pietrenii și nemțenii din localitățile Alexandru cel Bun, Dumbrava Roșie, Gîrcina, Săvinești și Roznov au ajuns să fie batjocoriți de conducerea Consiliului Județean Neamț. Societatea Troleibuzul SA, unde Consiliul Județean Neamț deține peste 97% din acțiuni, a anunțat că de vineri, 4 octombrie, își suspendă activitatea pe termen nelimitat.

Din cauza incompetenței celor de la Consiliul Județean s-a ajuns în această situație dezastruoasă, din cauza căreia au de suferit pietrenii și sute de nemțeni din localitățile din apropiere.

Deși președintele PSD al Consiliului Județean Ionel Arsene se tot laudă că salvează Neamțul, realitatea demonstrează (a câta oară?!?) că nu dă nici măcar doi bani pe nevoile cetățenilor.

Decizia de sistare a transportului public, care a fost anunțată în bătaie de joc pe o pagină de Facebook, este una absurdă, cu efecte grave asupra cetățenilor!

Mai mult chiar, conform contractului dintre societatea Troleibuzul SA și ADI Urbtrans o astfel de decizie trebuie anunțată cu 90 de zile înainte.

Grupul consilierilor liberali județeni solicită celor responsabili să revină asupra acestei decizii, să asigure transportul local pentru pietreni și pentru nemțenii din localitățile Alexandru cel Bun, Dumbrava Roșie, Gîrcina, Săvinești și Roznov. Totodată, în regim de urgență să găsească soluțiile adecvate pentru rezolvarea acestei crize, iar cei vinovați să își dea demisia! Totodată, președintele ADI „Urbtrans”, primarul PSD Ion Rotaru, să își dea demisia de urgență, iar membrii CA Troleibuzul să fie demiși!

Stimate domnule președinte al Consiliului Județean Neamț Ionel Arsene nu vă mai bateți joc de cetățeni! Din păcate, în acest moment putem să constatăm că cei de la PSD, prin toate acțiunile iresponsabile din ultima perioadă, vor să distrugă județul Neamț!”, se menționează în comunicatul de presă al consilierilor județeni ai PNL Neamț.

Și președintele PNL Neamț, deputatul Mugur Cozmanciuc, a cerut conducerii Consiliului Județean Neamț să își asume eșecul situației și să îi demită pe cei vinovați.

”Este scandalos ce se întâmplă la Neamț, unde societatea Troleibuzul a anunțat că de astăzi sistează transportul public pe o perioadă nedeteminată! Este o bătaie de joc la adresa pietrenilor și a altor sute de nemțeni din localitățile învecinate! Aceștia sunt sfidați, pe față, de conducerea Consiliului Județean Neamț, care deține societatea Troleibuzul! Conducerea județului, asigurată și girată de PSD, nu a luat la timp măsurile necesare pentru a stopa pierderile, pentru a găsi soluțiile adecvate! Din cauza incompetenței lor s-a ajuns în această situație scandaloasă, cu efecte negative asupra cetățenilor! Conducerea CJ Neamț să își asume eșecul, să îi demită urgent pe cei vinovați și să găsească, cu celeritate, soluții pentru a asigura transportul public! Nu vă mai bateți joc de nemțeni”, a declarat președintele PNL Neamț, deputatul Mugur Cozmanciuc.

Nici președintele Consiliului Județean Neamț și nici membrii Consiliului de Administrație de al Troleibuzul nu au oferit, deocamdată, nici un răspuns nemțenilor pe acest subiect, nici măcar pe paginile de facebook unde sunt extrem de activi la nivel de imagine.

Reamintim că cei din conducerea Troleibuzul au decis și au anunțat pe facebook că începând de vineri nu mai scot în stradă mijloacele de transport în comun pentru că nu mai au bani de motorină.

”SC Troleibuzul SA informează publicul călător că, începând cu data de 04.10.2019 își suspendă complet activitatea pe perioadă nedeterminată”, a fost singurul anunț dat, în dispreț, de conducerea Troleibuzul, societate aflată în subordinea Consiliului Județean Neamț.

În subsidiar, reprezentanții Troleibuzul susțin că nu și-au primit banii pe subvenția acordată unor categorii de călători, oferită de primăriile membre în ADI URBTRANS. De cealaltă parte, primăriile spun că nu au bani să acopere sumele care, de la începutul anului, cădeau în sarcina Consiliului Județean Neamț. Iar CJ Neamț invocă o hotărâre de Guvern PSD prin care nu mai pot fi acordate subvenții de consiliile județene pentru servicii care se adresează primăriilor. Hotărârea dată de Guvernul PSD a fost fix la mijlocul anului, cu aplicabilitate imediată, deși fiecare primărie avea bugetul realizat cu șase luni în urmă, deci nu avea prevedere bugetară pentru așa ceva.

Sursă apariție: Newsallert.ro

S-ar putea să-ți placă și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.