Cozmanciuc cere introducerea autostrăzii Iași-Neamț-Tg Mureș pe lista obiectivelor strategice ale țării

Deputatul Mugur Cozmanciuc, președintele PNL Neamț, a cerut Guvernului introducerea autostrăzii Ungheni – Iași – Tîrgu Neamț – Târgu Mureș pe lista obiectivelor strategice ale României.

Mesajul parlamentarului nemțean vine după ce și președintele Klaus Iohannis a cerut în ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) același lucru.

”Am aprobat ca proiectul autostrăzii Ploieşti-Brașov să fie declarat obiectiv strategic de interes național. În acest context, am atenționat-o pe doamna Prim-ministru că încă de la finalul anului trecut este în vigoare o lege pe care Guvernul continuă să o încalce și care prevede obligativitatea construirii Autostrăzii Moldovei. Avem o nouă dovadă a incapacității acestei guvernări de a dezvolta România. Este deplina responsabilitate a Guvernului de a găsi acele soluții care se impun pentru a putea realiza aceste proiecte prioritare pentru milioane de români, inclusiv posibilitatea declarării și acestui obiectiv de infrastructură ca unul strategic de interes național, lucru pe care l-am propus foarte concret în ședința CSAT de astăzi”, a declarat Klaus Iohannis la finalul CSAT.

Mugur Cozmanciuc a spus că președintele Iohannus pune în centrul atenției acțiunilor sale zona Moldovei și susține construcția autostrăzii Moldovei.

”După ce a promulgat legea care prevede construirea acestui proiect important de infrastructură rutieră astăzi a anunțat că a propus ca Autostrada Unirii să fie declarată obiectiv strategic de interes național! Susțin demersul președintelui Klaus Iohannis! Moldova are nevoie de autostradă cât mai curând”, a spus liderul PNL Neamț.

Includerea construirii autostrăzii pe lista obiectivelor strategice ale țării ar însemna obligativitatea guvernului să demareze urgent lucrările. În caz contrar, joaca Guvernului PSD-ALDE nu este cât una electorală.

Sursă apariție: NewsAllert