Cozmanciuc: “Asistență juridică pro bono pentru Cheile Bicazului”

Liberalii nemțeni sunt dispuși să ajute “în toate formele corecte” pentru ca problema graniței județului Neamț să fie rezolvată. Acest lucru a fost anunțat de președintele PNL Neamț, deputatul Mugur Cozmanciuc, la conferința de presă de la sfârșitul acestei săptămâni.

Pe alocuri subiectul a fost tratat superficial și vreau să trag un semnal de alarmă ca să fie tratat corect. Trebuie să avem o abordare corectă, fundamentată. PNL Neamț se pune la dispoziție în toate formele corecte ca finalul să fie unul corect, pozitiv pentru județul Neamț. Nu vreau sa intru într-o zonă a declarațiilor politice – extreme, dar consider că acest teritoriu, această zonă, trebuie să fie în granițele naturale ale județului Neamț. Prefectura Neamț, Consiliul Județean Neamț, primăria Bicaz Chei trebuie să facă toate eforturile, diligențele necesare, ca această zonă să fie aici, unde a fost pentru întotdeuna.

deputat Mugur Cozmanciuc, președinte PNL Neamț

Președintele PNL Neamț a precizat că a discutat deja cu primarul comunei Bicaz-Chei și că o formă de ajutor ar putea veni ca asistență juridică acordată gratuit, având în vedere că Primăria Bicaz-Chei este parte în procesul cu municipiul Gheorghieni din județul Harghita.

Am avut o discuție cu domnul primar Oniga prin care i-am transmis că vrem să îi acordăm sprijin. Ne-am gândit și la soluția acordării de asistență juridică fi pro bono. Totodată, noi parlamentarii PNL de Neamț ne vom implica să ne oferim ajutorul, în limita mandatului și a legii. Toată lumea se poate implica, pentru ca această zonă, care a fost a județului Neamț, să rămână în județul Neamț.

deputat Mugur Cozmanciuc, președinte PNL Neamț

Reamintim că luna trecută Tribunalul Prahova a decis în favoarea județului Harghita (Cheile Bicazului ar aparține de județul vecin) într-un proces care durează de zece ani și care a fost strămutat pe la mai multe instanțe. Autoritățile nemțene au precizat că vor ataca decizia și că așteaptă motivarea pentru a încerca să înțeleagă această hotărâre a magistraților.

Articol publicat în InRoman.ro